Värmepumpar i Trosa

Värmepumpservice AB

Luft, berg, vatten, sol eller hav

 En värmepump hämtar värme från något av de olika elementen. Det som skiljer sig åt mellan dem är hur pass mycket de kostar att installera, hur mycket de kostar att driva och hur pass ofta de kräver service. En bergvärmepump har till exempel en relativt hög installationskostnad men det betalar ofta igen sig på sikt då driftkostnaden och servicebehovet är lågt. En sådan kräver dock berg att borra i. Om det inte finns kan en luft/luft- eller luft/vatten-pump vara ett bättre alternativ. Mest miljövänligt är solvärme, men det är ofta svårt att få ut effekt nog att klara hela energibehovet för en normalvilla med den metoden. Dessutom kräver det estetiska ingrepp på taket i form av solpaneler.

Värmepumpar i Trosa

Din värmepump kommer, oavsett vilken typ du har, kräva service med jämna mellanrum. Se till att titta i manualen eller fråga försäljaren om hur ofta service behövs. Ofta märker du att pumpen tappar i effekt efter ett par år och då är det en tydlig indikation på att det är dags för en service. I de flesta fall blir pumpen som ny efter att du haft tekniker där. I det fall din värmepump går sönder helt så är det extra viktigt att du har sett till att få regelbunden service på den. Om du har slarvat med detta är det nämligen betydligt mindre sannolikt att försäkringsbolaget kommer ersätta dig för din trasiga pump utan du måste skaffa en helt ny för egna pengar.

Hembesök

Vi kommer hem till dig och konsulterar från behov vilka åtgärder som kan vara lämpliga för just ert hem. Tveka inte att höra av er om det är något ni undrar över, vi hjälper er med alla typer av projekt.

Service

Vi har certifierade installatörer som hjälper dig med service på din anläggning. Behöver du service på t ex värmepump går du till "kontakt" för att enklast få hjälp.

Förfrågan

Om du vill anlita oss skapar du enkelt en förfrågan här där du kan beskriva vilken produkt eller tjänst du behöver ha hjälp med samt övrig information som kan vara till nytta.